Bevestiging afspraak

Beste mevrouw/mijnheer ,

Hartelijk dank voor het maken van een afspraak bij het Hypnosecentrum Haarlemmermeer. Wanneer het uw eerste bezoek is aan ons centrum, is het van belang dat u onderstaande informatie zorgvuldig doorleest.

Het Hypnosecentrum is gevestigd aan de Wieger Bruinlaan 104, 2132 AX in Hoofddorp. U kunt inrijden bij het bord ‘DSA Vision’ en rechts onder het gebouw doorrijden tot onder het volgende gebouw. Daar vindt u de hoofdingang. U kunt doorlopen en in de wachtruimte op de derde verdieping plaatsnemen. U wordt dan geroepen. Er is in de praktijk helaas nog geen mogelijkheid tot pinnen.

Hartelijk dank voor het vertrouwen en tot binnenkort.

Met vriendelijke groet,
Brenda Vader C.H.
Hypnosecentrum Haarlemmermeer
0252-349966
(alleen voor spoedgevallen 06-22102219)

Uw eerste afspraak bij het Hypnosecentrum Haarlemmermeer

U hebt binnenkort een afspraak bij het Hypnosecentrum Haarlemmermeer. Met deze bijlage willen wij u zo goed mogelijk informeren over de sessie.

Hypnose is een staat van sterke focus. U bent vast wel eens in de auto ergens naar toe gereden en hebt op plaats van bestemming gedacht “Verhip, ik ben er al, maar ik ben die hele rit kwijt. Ik ben daar-en-daar langsgereden maar ik weet er niets meer van.” Dit IS hypnose! Het is een natuurlijke staat van ‘zijn’. Uw bewustzijn is gefocust geweest (op gedachten, muziek etc) en uw onderbewustzijn heeft, zonder dat u het in de gaten hebt gehad, de auto bestuurd, op de weg gelet, medeweggebruikers, stoplichten en afslagen gezien en u was zich daar niet van bewust. Precies deze focus is ook nodig voor de sessie.

U gaat dus niet slapen en bent ook niet buiten bewustzijn. U hoort de stem van de hypnotiseur en de omgevingsgeluiden en blijft deze ook horen. Het bewustzijn staat gewoon ‘aan’. U bent gewoon ‘bij’. De hypnotiseur heeft geen macht of controle over u en kan u nooit dingen laten doen die u in het dagelijks leven ook niet zou doen. U kunt te allen tijde zelf de staat van hypnose opheffen (dit is natuurlijk niet verstandig, maar het kan wel). U kunt niet in hypnose blijven ‘steken’ of te diep gaan. Hoe dieper u zich laat gaan, des te beter werkt de sessie. Dit ‘dieper gaan’ is een ontspanning zoals u die nog niet eerder hebt meegemaakt. 15 minuten diepe hypnose staat gelijk aan 5 uur slaap. U zult zich na afloop fantastisch voelen. Volg gewoon de suggesties van de hypnotiseur.

Na het voorgesprek waarin de klachten en de wensen duidelijk worden gemaakt, neemt u plaats op een comfortabele ligstoel, waarna de sessie zal gaan beginnen. Het is belangrijk dat u bereid bent om in hypnose te gaan en de instructies van de hypnotiseur precies en direct opvolgt, zonder er over na te denken. Het kritisch/analytische deel van de geest (‘gaat het wel werken’, ‘kan ik wel in hypnose’) en andere gedachten, moeten even aan de kant. Focus u tijdens de sessie op de hypnotiseur, op het proces van ontspanning in uw lichaam en de sensaties die daarbij horen (voelen, niet denken). Wanneer u gaat denken ‘ben ik al in hypnose’, dan gaat u niet in hypnose. Het is maar kort, ga met de stem en de opdrachten mee en na afloop zult u beslist bewijs hebben dat u in hypnose bent geweest.

Wanneer de hypnotiseur u tijdens de sessie vraagt om u zich iets voor te stellen: stelt u zich dit dan ook daadwerkelijk voor. Zie het, voel het, ruik het, proef het, beleef het, maak het waar. Hoe u dit doet en of het ook lukt, maakt voor het slagen van de sessie niet uit. Als u maar bereid bent om dit te doen.

U kunt niets fout doen tijdens de sessie. Kunt u zich niet direct ontspannen dan is dat geen probleem, dat komt vanzelf. Kunt u zich geen voorstelling van iets maken of blijft u maar gedachten hebben, dan is dat niet erg. Constateer dat u denkt, laat het los en focus weer op de hypnotiseur. Wanneer u elke keer weer terugkeert naar de stem en de opdrachten, dan gaat u beslist in hypnose. Tijdens de sessie kunt u zich gewaarworden van bepaalde sensaties zoals tintelingen, een zwaar gevoel of juist heel licht, een rommelende buik of het warmer of kouder krijgen. Dit is voor iedereen weer anders en hoort er helemaal bij. Het kan heel goed zijn dat u deze sensaties niet krijgt. Laat het lichaam maar reageren zoals het doet.

Voelt u zich zenuwachtig of angstig voor de sessie, geef dit dan aan. De hypnotiseur kan u geruststellen en deze gevoelens wegnemen. Angst kan de sessie belemmeren en het is absoluut niet nodig. Hypnose voelt heerlijk ontspannen en na afloop zult u een geweldige ervaring hebben gehad.

Na de sessie
U zult zich ontspannen en goed voelen en kunt gewoon autorijden. Directe hypnose is zo effectief dat één sessie meestal voldoende is. Veel cliënten merken onmiddellijk verbetering van hun klacht, bij anderen duurt dat proces iets langer. Een heel enkele keer is er na de eerste sessie niet voldoende resultaat. Dan is er sprake van een onderliggend probleem/overtuiging dat het proces belemmert. Mocht er na 4 weken niet voldoende verbetering zijn, dan raden wij u aan een tweede sessie te doen waarin we op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en deze oplossen. Dit biedt in bijna alle gevallen een oplossing voor het probleem. In zeer uitzonderlijke gevallen is er een derde sessie nodig.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u toch nog vragen, neemt u dan contact op met de praktijk via telefoonnummer 0252-349966 of via email info@hypnosehaarlemmermeer.nl.

Tot ziens!
Hypnosecentrum Haarlemmermeer