Wie was Dave Elman?

 

Dave Elman (6 mei 1900 – 5 december 1967) werd geboren als David Kopelman. Als kleine jongen zag hij hoe een vriend van de familie bij zijn zieke vader ernstige pijn verlichtte met behulp van hypnose. Hij besloot dat hij dit wilde gaan leren. In de loop der jaren maakte hij zich deze technieken eigen, verfijnde ze en ontwikkelde uiteindelijk een bijzonder krachtige vorm van hypnose, die later bekend zou worden als ‘directe hypnose’. Kort, krachtig en zeer effectief.

Dave Elman’s technieken bleven niet onopgemerkt in het medische circuit en al snel meldden zich artsen en specialisten om van hem te leren. Omdat de bescheiden Elman geen grote pr-machine had, bleven zijn technieken voor het grotere publiek lang onopgemerkt, maar de laatste decennia wordt steeds duidelijker dat de man een fenomeen was en worden zijn technieken op steeds grotere schaal gebruikt. Want waarom een heel traject klassieke (indirecte) hypnotherapie doen, als je met directe hypnose in 1 of 2 sessies een klacht definitief kunt oplossen?

Brenda Vader van Hypnosecentrum Haarlemmermeer is opgeleid door de zoon van Dave Elman (H. Larry Elman)  bij het Dave Elman Hypnosis Institute in Amerika en is als enige in Nederland gecertificeerd als Dave Elman Trainer. De opleiding Allround Hypnosetherapeut is gebaseerd op de technieken van Dave Elman.