Module 3 – Hypnoanalyse

8966438_m

De training Hypnoanalyse is het vervolg op de training Hypnose Gevorderd – Therapie. In deze training krijg je een goedgevulde gereedschapskist aangereikt om iedere client te kunnen helpen. Hypnoanalyse is een gestructureerde aanpak om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen door middel van de belangrijkste hypnosetechnieken.

Wat ga je leren:

  • Regressietherapie
  • Deeltherapie
  • Ideomotor responses
  • Aanvullende hypnosetechnieken

Wat is regressietherapie?
Regressietherapie is het herbeleven van ervaringen die ten grondslag liggen aan een probleem. Een client kan hiermee emotioneel beladen herinneringen/ervaringen verwerken of ‘vergeten’ informatie bovenhalen.

Wat is deeltherapie?
We kennen allemaal het duiveltje en het engeltje dat op onze schouders fluistert om ons iets wel of niet te laten doen. Zo bestaat een mens uit meerdere delen die allemaal invloed hebben op onze gedachten, ons gevoel en ons handelen. Met deeltherapie spoor je die delen op en laat ze met elkaar samenwerken om zo een probleem definitief op te lossen.

Wat zijn ideomotor responses?
Dit zijn onbewuste signalen van het lichaam waarmee het onderbewustzijn kan communiceren. De client hoeft niets te zeggen, het onderbewustzijn ‘praat’ op die manier met de hypnotiseur.

Wat zijn aanvullende hypnosetechnieken?
Nog meer technieken voor je ‘gereedschapskist’ waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose, zoals o.a. inner child, de grijze kamer, NLP technieken en de universele sessie.

 Voor een overzicht van de trainingsdata, kosten en aanmelding zie de agenda.