Opleiding tot SleepTalk Consultant

For English please click here

 

Wat is SleepTalk®?

Voordat we je vertellen over de opleiding, lees hieronder eens wat SleepTalk is en wat het voor kinderen (en ouders natuurlijk) kan doen..

“You talk – they listen – creating happy children while they sleep.”

SleepTalk© is een 2 minuten-cadeau aan een kind, dat een leven lang effect heeft. Het is een veilige, eenvoudige en zeer effectieve methode voor ouders om zelf hun kind te helpen met issues, terwijl het slaapt. De voordelen van deze methode zijn dat het kind in de eigen veilige omgeving blijft en de ouder-kindband wordt versterkt. Het is ontwikkeld voor kinderen van ca. 18 maanden tot 14 jaar en wordt al meer dan 30 jaar over de hele wereld toegepast. Je kunt het SleepTalk-programma leren in het Hypnosecentrum Haarlemmermeer en een SleepTalk Consultant worden.

SleepTalk is een fijne, veilige en eenvoudige manier om kinderen te helpen met o.a. de volgende issues:

Gebrek aan zelfvertrouwen
Angst (bijv. dieren, tandarts)
Faalangst
Verlatingsangst
Boosheid
Verdriet
Schuld
Schaamte
Verlegenheid
Jaloezie
Problemen op school
Stotteren
Ziekte
Achterstand in de ontwikkeling
Geestelijke en lichamelijke handicaps
Trauma
Rouwverwerking
Verwerken van echtscheiding
Pesten
PTSS
Spraakproblemen
Bedplassen
Nagelbijten
Slaapproblemen
Nachtmerries
ADHD/ADD
Autisme
Verbeteren van leerprestaties
Verbeteren van sportprestaties

Het beschadigde kinderbrein
Het brein van een kind accepteert negatieve suggesties net zo makkelijk als positieve. Een kind tot ca. 8 jaar heeft nog geen zogenaamde ‘kritische factor’, een filter dat binnenkomende informatie beoordeelt op waarheid. Zeg je tegen een volwassene “je bent stom”, dan zal die volwassene dat niet accepteren. Een kind daarentegen, zou dat zomaar van je aan kunnen nemen. Hoe ouders ook hun best doen, ze zijn ook nog mens en kunnen uit onmacht wel eens dingen zeggen die het kind kunnen schaden: “ga uit mijn ogen”, “als jij zo doorgaat kun je een ander huis gaan zoeken”, “je bent een onmogelijk kind”, “waarom kun je niet wat meer zijn zoals je zusje”, “waarom kun jij nou nooit normaal doen”, om maar een paar voorbeelden te noemen. Deze ‘overtuigingen’ worden opgeslagen in het onderbewustzijn van het kind en hebben invloed op het bewuste gedrag omdat het kind zich afwezen, onveilig of onzeker voelt.

Schelden doet wel pijn
Iedereen zal het erover eens zijn dat het moeilijk is voor kinderen om vol zelfvertrouwen te dealen met het leven, wanneer het zich gespannen, angstig, ongelukkig, waardeloos of ongeliefd voelt. Niet alleen ouders hebben invloed op het kind, maar ook leeftijdsgenootjes of andere volwassenen in de omgeving van het kind. Zij kunnen het kind schaden met woorden. Gepest worden, uitgescholden worden, vernederd worden, belachelijk gemaakt worden, heeft grote invloed op het kind, ook later in het volwassen leven. Lichamelijke wonden helen, geestelijke wonden blijven altijd bestaan, met alle gevolgen van dien. Je kunt woorden niet ‘uitwissen’, maar je kunt de gevolgen wel beperken.

Trauma
Soms maakt een kind iets mee dat de rest van diens leven invloed zal hebben. Heftige ervaringen kunnen ervoor zorgen dat het kind angstig, boos, onzeker of depressief wordt, zelfs nog lang na de kindertijd. De gebeurtenis kun je niet ‘wissen’, maar wel de emotionele lading die daar aan vast zit. Het SleepTalk-programma is bijzonder geschikt voor het verwerken van trauma’s.

Het SleepTalk programma:
Versterkt de emotionele bescherming tegen negatieve suggesties
Geeft ouders een krachtige tool om hun kinderen te helpen met zelfvertrouwen en innerlijke kracht
Helpt ouders hun kinderen positieve suggesties te geven op algemene en specifieke gebieden in hun leven
Is een veilige, ethische en milde techniek die geschikt is voor elk gezin en levenslang werkt
Activeert de neuroplasticiteit in het brein waardoor nieuwe patronen mogelijk worden gemaakt (nieuwe neurologische verbindingen)
Wordt al meer dan 30 jaar gebruikt door ouders, therapeuten en professionals in de gezondheidszorg over de hele wereld
Geeft ouders een tweede kans om mogelijke schade die zij hebben aangericht in het brein van hun kinderen, ongedaan te maken
Geeft ouders een kans om schade die anderen hebben aangericht in het brein van hun kinderen, ongedaan te maken
Is het geven van emotionele knuffels, naast fysieke knuffels
Is geschikt voor kinderen van ca. 18 maanden, tot ca. 14 jaar
Is voor kinderen met problemen en kinderen zonder problemen, voor elke ouder die haar/zijn kind het maximale potentieel wil laten behalen

Hoe werkt het?
Prioriteit nummer 1 van je systeem is veilig blijven, overleven, daar zijn we voor gemaakt. Ieder mens heeft een ‘basisantenne’ om die veiligheid te garanderen, de zogenaamde RAS (Reticular Activating System). Deze waakhond van je brein staat altijd ‘aan’, ook als je slaapt. De RAS geeft direct informatie door aan het onderbewustzijn. Is er een vreemd geluid, of iets dat ‘niet klopt’, dan maakt je RAS je alert. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom ouders heerlijk door slaande autodeuren, knetterende brommers en klepperende brievenbussen heen slapen, maar hun baby drie kamers verderop, met de deur dicht, hoeft maar één murmeltje te geven en ze zijn wakker.

Via de RAS kun je dus het onderbewustzijn bereiken, daar waar ervaringen zitten, emoties, gewoonten, patronen, eigenlijk alles dat je ooit hebt ervaren, gezien, gehoord, geroken of geproefd. Daar waar het probleem zit en waar je het ook kunt oplossen. Het SleepTalk-programma leert ouders hoe ze bij hun kind positieve veranderingen kunnen maken in het onderbewustzijn, zelfs problemen kunnen oplossen, in maar 2 minuten per dag..

Aan het werk! Individuele of groepsbegeleiding
Ouders die zich opgeven voor het SleepTalk-programma worden een half jaar lang begeleid door een speciaal opgeleide SleepTalk consultant. Zij begint met het in kaart brengen van het probleem en het zoeken naar de oorzaak van dat probleem. Vervolgens geeft ze tools mee zodat ouders aan het werk kunnen met hun kind(eren). Na ca. 8 weken volgt er een tweede gesprek en nieuwe tools om het probleem aan te pakken. Wij zien dat er dan vaak al veel positief is veranderd. Bij het kind zelf, maar ook in de dynamiek van het gezin. Na ca. 8 weken volgt het derde gesprek en na opnieuw 8 weken een eindevaluatie. Tussendoor biedt de consultant ondersteuning naar behoefte. Dit kan persoonlijk, telefonisch of via Skype.

De opleiding tot SleepTalk Consultant
De training zelf bestaat uit drie modules van 1 dag. Na de training word je verder begeleid in het werken met cliënten en word je geacht drie casussen in te sturen ter beoordeling. Het diploma ontvang je wanneer de gehele opleiding is afgerond en je casussen positief zijn beoordeeld.

Na de training:

 • kun je uitleggen hoe het Goulding SleepTalk® programma werkt
 • heb je kennis van de werking van het (kinder)brein
 • kun je op therapeutische basis problemen bij kinderen in kaart brengen en de ouders tools geven om deze op te lossen
 • heb je kennis van hersengolffrequenties
 • weet je de Goulding ‘Top Hat-theorie’ uit te leggen
 • weet je wat de ‘RAS’ is en welke relevantie deze heeft tot het ontstaan en oplossen van een probleem
 • kun je een assessment doen met de ouders van het kind
 • heb je kennis van het ‘Foundation Process’
 • kun je een raamwerk maken voor het kind en de ouders begeleiden in het werken daarmee
 • kun je bepalen welke suggesties geschikt zijn in welke situaties
 • kun je de feedbackformulieren evalueren en analyseren
 • kun je de ouders verder begeleiden om zo steeds meer veranderingen te maken bij hun kind
 • weet je wat voeding te maken heeft met het gedrag van een kind
 • heb je alle informatie en materialen om je eigen praktijk als SleepTalk Consultant te gaan starten
 • ben je in het bezit van een naslagwerk en ondersteunende documenten
 • krijg je MP3’s, toegang tot een beschermde Facebookgroep en een vermelding in het internationale SleepTalk Consultant Register

Waar: Hypnosecentrum Haarlemmermeer, Luzernestraat 47, 2153 GM Nieuw Vennep
Wanneer: maandag 23 t/m woensdag 25 oktober 2017
Hoe laat: van 09.30 uur tot ca. 17.30 uur
Trainer: Cheryl Elman
Voor wie: iedereen die al werkt met kinderen en/of ouders, of dit graag wil gaan doen
Niveau: MBO+
Wat zijn de kosten: 850 euro, dit is inclusief btw, koffie/thee/lunch en lekkers, manual en certificaat. Vroegboekkorting: meld je je voor 7 september aan, dan krijg je 125 euro korting en betaal je maar 725 euro.
Voorwaarden voor deelname: er zijn geen voorwaarden voor deelname
Aanmelden: via het formulier rechts op deze pagina of via de agenda
Let op: deze training wordt in het Engels gegeven

Joane Goulding
SleepTalk is ontwikkeld door docent, spreker en hypnotherapeut Joane Goulding. Veel ouders en professionals in de gezondheidszorg noemen SleepTalk “magisch”. Het is geen magie, maar een krachtig zelf-hulpprogramma voor ouders en kinderen, dat al meer dan 30 jaar toegepast wordt door ouders, hulpverleners en therapeuten over de hele wereld. Het is een eenvoudig aan te leren methode om te bereiken wat ouders het allerliefst willen: gelukkige, evenwichtige kinderen en een evenwichtig en fijn gezinsleven. Bovendien wordt door het toepassen van de geleerde technieken de band tussen ouder en kind versterkt.

“SleepTalk® is een waardevolle hulp voor gezinnen en therapeuten om de gezinssituatie te verbeteren en de band tussen ouder en kind te versterken. Het programma is gemakkelijk en onopvallend toe te passen en is geschikt voor elk kind en ieder gezin.” – Professor Ian Brighthope Fellow of Australasian College of Nutritional and Environmental Medicine.