De kas van een ziekenhuis plunderen in hypnose. Is dat mogelijk?

De kas van een ziekenhuis plunderen in hypnose. Is dat mogelijk?

‘Ziekenhuiskas geplunderd onder hypnose’

3-7-14 – 18:08  bron: ANP archiefbeeld © anp.Ze nam 7750 euro weg uit de kas van een ziekenhuis in het Duitse Mannheim, maar kon daar niets aan doen omdat ze onder hypnose was. Dat heeft een voormalig medewerkster van het ziekenhuis die haar ontslag om de diefstal heeft aangevochten, vandaag gezegd voor de rechter.

De vrouw werd in februari na ruim 42 dienstjaren ontslagen, omdat ze twee keer een greep uit de kas had gedaan, een paar maanden voor haar pensionering. Ze zegt dat ze het slachtoffer is van misdadigers die haar hadden gehypnotiseerd. De rechtszaak gaat nog verder. Eerst moeten de bewakingsbeelden worden bekeken.
——————————————————————————————————

Tot zover artikel in de kranten van deze week. Veel mensen hebben mij gevraagd of het mogelijk is om een misdrijf te plegen in hypnose. Het antwoord: nee, en ja.

Laat me dit verduidelijken: dat een hypnotiseur macht of controle heeft over mensen is een absolute fabel. Een hypnotiseur kan je niet iets laten doen dat tegen je moraal of natuur in gaat. Maar waarom is het dan toch mogelijk om een misdrijf te plegen terwijl je in hypnose bent? Daarvoor moet je eerst iets weten over de werking van ons brein. Tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn zit iets dat wij een ‘kritische factor’ noemen. Die bepaalt welke informatie wordt doorgelaten en opgeslagen in het onderbewustzijn en heeft als voornaamste doel je veilig te houden. Als ik je om je pincode zou vragen, dan zegt jouw kritische factor onmiddellijk: “die krijg je niet!”

Hypnose is het verkleinen van deze kritische factor zodat suggesties gemakkelijker worden geaccepteerd en opgeslagen in het onderbewustzijn. Echter, de kritische factor wordt alleen maar verkleind en blijft altijd enigszins actief. Gaat een suggestie die een hypnotiseur je geeft, tegen jouw moraal of persoonlijkheid in, dan verwerpt de kritische factor deze alsnog. Die pincode krijgt een hypnotiseur dus zo goed als zeker ook niet wanneer het ‘slachtoffer’ diep in hypnose is. Ben je in het dagelijks leven bereid om criminele handelingen uit te voeren, of zit je in het complot, dan kan je onderbewustzijn in hypnose de opdracht om deze handelingen uit te voeren, accepteren en ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze mevrouw is dus of een leugenaar, of een deel van het complot, of had al een duidelijke ‘criminal mind’..

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply

CONTROLE *